"Így készül"

Szeretném megosztani mindenkivel a titkos receptet, hogyan is készül a bonbon-babaruha.


Hozzávalók:
-1 szabásminta (bizonyos méreteknek az alapján rajzoljuk meg, ezeket testre mérjük)
-1 adag 100% pamut kelme, vagy magas pamut tartalmú kelme, ha van rá lehetőségünk magyar kelmét használjunk, aminek a festése és kikészítése is itt készül, így nem fogja ruhánk engedni a színét, formatartó lesz, káros anyagoktól mentes
-1 csipetnyi Lengyel Zsuzsi grafika ezt díszítésre használjuk
-1 csipetnyi László Zsuzsi grafika
-1 pár db bébipatent, nagyon fontos figyelni: nem elegendő, hogy nikkelmentes legyen, hanem ajánlom a bevonatos patentot, amire a gyártó megkapja azt a minősítést, hogy semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz, ha a bőrrel érintkezik
-1 adag kitartás
-1 nagy adag szeretet
-1 adag alázat


Elkészítése:

A szabásmintánkat fektessük az anyagra, figyeljünk a szálirányra, rajzoljuk körbe és szabjuk ki. Vasaljuk vagy szitázzuk rá a mintát, majd jöhet az összeállítása. Jó alaposan dolgozzuk ki, figyeljünk a szép, egyenes, finom varratokra, eldolgozásokra. Ha elkészültünk vele alaposan vasaljuk ki, gőzöljük át. Nincs szebb egy szépen kidolgozott, átvasalt babaruhánál, innen ered a név, ugyanazok a tulajdonságai, mint egy igazán jó bonbonnak: kicsik, édesek, különlegesek, mint minden gyerek és baba.


Kívánunk jó egészséget a viseléséhez!


A bonbon-babaruha csapata